Bănci și Asigurări

BRD iese pe piata cu creditele relaxate

BRD iese pe piata cu creditele relaxate
01.06.2007, 18:56 18

BRD-SocGen, a doua mare banca din sistem, lanseaza astazi produsele de creditare cu avans zero si grad maxim de indatorare de 70%, conform normelor pe care BNR i le-a aprobat in urma cu o saptamana.
BRD dispune de cea mai mare retea de unitati dupa CEC, cu peste 635 la sfarsitul trimestrului I, asa incat forta de vanzari ii va permite sa dea un asalt pe piata creditului cu noile produse avand in vedere asteptarile create in randul clientilor. BRD este a doua institutie de credit care a primit aprobarea BNR pentru a acorda credite conform propriilor norme, dupa Alpha Bank.
Si BCR mai are de bifat o ultima discutie formala cu reprezentantii Bancii Nationale, inainte de a incepe implementarea noilor norme. Raiffeisen a transmis miercuri a doua versiune a normelor sale, in timp ce Bancpost continua sa primeasca observatii la documentele trimise la BNR.
Adevaratul efect al diversficarii produselor de creditare in functie de profilul clientilor ar urma sa apara probabil in toamna, avand in vedere ca apetitul pentru credite poate scadea inaintea vacantei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO