Bănci și Asigurări

Cât mai câştigă bancherii. Salariile medii nete din bănci au crescut în ultimii patru ani cu 4%, până la 46%. Cele mai căutate 5 joburi din banking sunt cele de analist financiar, manager relaţii clienţi, manager de sucursală, analist de credit sau consultant

Cât mai câştigă bancherii. Salariile medii nete din...

Autor: Roxana Rosu

17.12.2022, 13:19 4708

♦ Salariile pentru pentru cele mai căutate 5 joburi din banking variază acum între 3.300 lei şi 7.000 de lei, în timp ce în 2018 erau între 2.310 lei şi 5.470 de lei.

Salariile medii nete pentru cele mai căutate locuri de muncă în domeniul bancar au crescut în perioada 2018-2022 cu valori cuprinse între 4%, pentru analiştii în finanţe, şi 46% pentru specialiştii în analiza creditelor, potrivit datelor de la Undelucram.ro.

Cele mai căutate posturi au fost în ultimii patru ani cele de analist financiar (financial analyst), manager de relaţii clienţi (relationship manager), manager de sucursală (branch manager), analist de credit (loan officer/credit analyst) sau consultant în servicii bancare (banking services consultant).

Salariile pentru aceste funcţii variază acum între 3.300 lri şi 7.000 de lei, în timp ce în 2018 erau între 2.310 lei şi 5.470 de lei.

„Observăm că salariile cele mai mici din domeniul bancar sunt cele care au înregistrat şi cele mai mari creşteri în domeniu, ceea ce este un pas important spre echilibru. Pe de altă parte, credem că o creştere de doar 4% în patru ani pe funcţiile de analiză financiară poate demotiva candidaţii. Sperăm ca aceste date să ofere mai multă transparenţă, claritate şi viziune atât pentru ca angajatorii să ia deciziile potrivite vizavi de grila de salarii, cât şi pentru candidaţi să hotărască mai informat următorii paşi în carieră“, afirmă Costin Tudor, fondator şi CEO al Undelucram.ro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO