Bănci și Asigurări

Ce se va întâmpla cu cei aproape 6.000 de angajaţi ai Alpha si Bancpost?

Autor: Razvan Voican

30.08.2011, 10:44 4104

Din luna iunie Bancpost a început un nou proces de restructurare a personalului pentru reducerea costurilor. Potrivit unor surse de pe piaţă, era vorba despre disponibilizarea a până la 700 de angajaţi, iar restructurarea ar urma să se întindă până la sfârşitul anului.

O primă serie de disponibilizări a avut deja loc. Chiar şi aşa, Bancpost ar rămâne cu un personal mai numeros decât Alpha. Fuziunea celor două bănci ar putea conduce la noi concedieri, având în vedere că ţinta principală a grecilor este reducerea costurilor. Cum ambele bănci au pierderi în RAS, consolidarea va fi un bun prilej de restructurare pentru revenirea pe profit.

Precedenta fuziune de amploare de pe piaţa bancă locală - HVB Ţiriac cu UniCredit - s-a desfăşurat într-o perioadă de creştere explozivă, astfel că personalul din cele două bănci a fost mai uşor absorbit de noua entitate. Fuziunea dintre Bancpost şi Alpha se va desfăşura într-un context economic încă dificil, constituind prima consolidare majoră provocată de criză în bankingul local.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO