Bănci și Asigurări

CEC: veniti sa luati credite fara avans!

05.12.2003, 00:00 27



Nici nu au rasuflat bine oficialii Bancii Nationale dupa semnalele de alarma trase cu privire la relaxarea mult prea exagerata in unele cazuri in acordarea imprumuturilor - lipsa girantilor sau avansuri zero - ca institutiile de creditare continua sa promoveze oferte din ce in ce mai apetisante.



Casa de Economii si Consemnatiuni (CEC) a anuntat ieri ca in perioada sarbatorilor de iarna pentru a obtine un credit pentru achizitionarea bunurilor de folosinta indelungata solicitantul nu trebuie sa plateasca nici un avans. In mod obisnuit, pentru acest gen de finantare este necesar un avans de 10% din valoarea bunului cumparat. Rata dobanzii este fluctuanta pe toata durata de creditare, in prezent fiind de 23%.



Creditele pentru bunuri de folosinta indelungata se pot acorda pe o perioada de pana la trei ani. Garantiile solicitate pot ajunge pana la ipoteca asupra locuintelor si/sau terenurilor, garantie reala mobiliara asupra bunurilor mobile si imobile si/sau depozitelor in lei.



Pentru obtinerea creditelor, solicitantul trebuie sa indeplineasca in mare urmatoarele conditii: sa aiba domiciliul in judetul in care functioneaza unitatea CEC care acorda creditul, rata creditului si dobanda lunara sa nu depaseasca jumatate din veniturile nete lunare realizate de client si sotul/sotia acestuia, clientul, sotul/sotia clientului si girantii acestuia sa nu aiba, la data solicitarii creditului, obligatii neachitate la scadenta fata de CEC si /sau fata de alte banci si sa prezinte factura proforma pentru cumpararea de bunuri.



 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO