Bănci și Asigurări

Ciprioţii de la Marfin au avut pierderi de 55 mil. lei anul trecut

Ciprioţii de la Marfin au avut pierderi de 55 mil. lei...

Autor: Razvan Voican

24.04.2014, 00:06 480
Marfin Bank, banca cipriotă al cărei acţionar majoritar, Cyprus Popular Bank, se află în proces de lichidare condus de un administrator special, a intrat pe pierdere în 2013 cu un rezultat negativ de aproape 55 mil. lei, după ce în 2012 reuşise să înregistreze un profit net de 5,2 mil. lei.
 
Banca avusese şi în 2012 pierderi înainte de impozitare, de 22,3 mil. lei, însă anul trecut acestea s-au dublat.
 
Veniturile nete din dobânzi au scăzut cu 10,5%, până la circa 75 mil. lei, în timp ce veniturile nete din comisioane au schiţat o creştere, ajungând la 7,2 mil. lei.
 
Marfin, prezentă pe piaţă din 1998, a fost implicată în urmă cu un an în operaţiunea specială coordonată de BNR pentru salvarea depozitelor de la sucursala locală a Bank of Cyprus, care ajunsese să-şi suspende activitatea cu clienţii pe fondul agravării crizei din Cipru. Astfel, Marfin a preluat de la Bank of Cyprus credite de 41,3 mil. euro, numerar de circa 42 mil. euro, depozite de la clienţi de 76,5 mil. euro, provizioane aferente creditelor de 3,5 mil. euro. A fost prima opera­ţiune de transfer de active şi pasive între două bănci realizată de la începutul crizei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO