Bănci și Asigurări

Compania de Factoring: Ne dublam afacerile

06.05.2008, 19:09 14

Compania de Factoring vizeaza o dublare a afacerilor anul acesta, pana la 230 mil. euro, care ar trebui sa-i asigure o cota de 10-15% pe piata de profil. Societatea este unul dintre putinii jucatori specializati de pe piata de factoring, fiind detinuta de Banca Transilvania si Intermarket Bank Austria, unul dintre cei mai mari jucatori din Europa Centrala si de Est pe sectorul de factoring.
In primul trimestru compania a inregistrat o crestere a afacerilor cu 128% fata de aceeasi perioada din 2007, pana la 41 mil. euro. "Modul in care evolueaza lucrurile in acest moment ne permite sa fim increzatori ca vom atinge obiectivul de crestere de 100% propus pentru 2008", spune Valentin Chirca, CEO al companiei.
In primele trei luni ale anului institutia a atras 38 de clienti, ajungand la un portofoliu de 140 de clienti. Pentru intregul an, planurile prevad atragerea a 100 de clienti. Cresterea afacerilor a fost sustinuta de vanzarile de produse catre IMM-uri, cu afaceri de 1 - 8 mil. euro. Piata de factoring este dominata de marile banci - BRD, BCR, UniCredit - care ofera aceste servicii prin departamente interne.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO