Bănci și Asigurări

Companiile CITR, ROCA ŞI ROCA X se reunesc într-un grup comun numit Impetum Group. „Toate resursele pe care noi le avem astăzi, vor fi toate cuplate în cadrul grupului. Vom putea face transferul între ele”

Companiile CITR, ROCA ŞI ROCA X se reunesc într-un grup...

Autor: Miruna Diaconu

30.01.2020, 11:54 408

Companiile CITR, principalul jucător din piaţa locală de insolvenţă, ROCA, fond de investiţii, şi ROCA X, fond de investiţii axat pe start-up-urile din tehnologie, se reunesc într-un grup comun numit Impetum Group.

“Am pornit CITR de la zero, la fel ROCA ŞI ROCA X. Viitoarele dezvoltări ale grupului nu vor mai porni de la zero, vor porni într-un mod mult mai sănătos şi mai rapid. Toate resursele pe care noi le avem astăzi, vor fi toate cuplate în cadrul grupului. Vom putea face transferul între ele”, spune Andrei Cionca, CEO Impetum şi fondator CITR, ROCA şi ROCA X

Impentum Group îşi propune să aducă la un loc investitorii, managerii şi experţii în gestionarea situaţiilor dificile şi finanţare, dar va şi evalua în timp real nevoile de business, le încadrează într-o tipologie în timp real  nevoile de business identificând concret soluţia adecvată.

Roca X este un fond de investiţii destinat businessurilor de tip start-up din zona de tehnologie. Din portofoliul companiei fac parte businessuri precum Milluu, MedicAI, PatchAI şi yeParking.

Roca este o soluţie de private equity destinat afacerilor aflate în dificultate. Roca a reuşit să încheie opt tranzacţii, din cele 150 de companii analizate.

CITR este jucătorul principal în piaţă de insolvenţă. CITR a înfiinţat plaftorma ROCA şi fondul de investiţii ROCA X.

Andrei Cionca menţionează că primele companii la nivel global sunt în mare parte din tehnologie, dar că în România nu există niciuna din acest sector în clasamentul celor mai profitabile zece companii, cele din producţie fiind în mare parte prezente în top.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO