Bănci și Asigurări

Companiile de asigurări au plătit despăgubiri de 1,78 mld. lei în primele trei luni din 2023, cu 22,6% mai mult. Euroins, înainte de a se prăbuşi, conducea topul, urmat de Groupama şi Allianz-Ţiriac

Companiile de asigurări au plătit despăgubiri de 1,78...

Autor: Mircea Nica

14.08.2023, 17:00 79

♦ Per total, pe zona asigurărilor generale, asigurătorii au rămas cu aproape 3 mld. lei după plata despăgubirilor, sumă pe care a trebuit să o gestioneze pentru a acoperi rezervele tehnice, cedarea în reasigurare şi cheltuielile administrative.

Asigurătorii au plătit despăgubiri de circa 1,78 mld. lei pe zona asigurărilor generale, cu 22,6% mai mult în primele trei luni din 2023, faţă de perioada similară a anului trecut, însemnând 82,9% dintr-un total de aproape 2,2 mld. lei, potrivit datelor Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF) publicate în raportul privind evoluţia pieţei asigurărilor în primul trimestru (T1) din 2023.

Euroins România, compania aflată în faliment, a plătit despăgubiri în primele trei luni din 2023 de 429,5 mil. lei, înainte de a i se retrage autorizaţia de funcţionare de către ASF, a se constata starea de insolvenţă şi a se demara procedurile de promovare a falimentului. Valoarea despăgubirilor plătite de asigurător a fost cu 4,6% mai mare în primele trei luni din 2023, faţă de perioada similară a anului trecut.

Astfel, pentru cele trei luni din 2023 Euroins a rămas cu 271,9 mil. lei, după plat despăgubirilor, bani pe care a trebuit să îi gestioneze în vederea coperirii rezervelor tehnice, cedarea în reasigurare şi cheltuielile administrative.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO