Companiile mari şi IMM-urile şi-au diminuat riscul de credit. Rata NPL la microîntreprinderi a scăzut cel mai mult în T1 2018, spre 20%, însă este triplă faţă de neperformanţa companiilor mari

31 iul 2018 Autor: Claudia Medrega

Cea mai importantă scădere a portofoliilor neperformante a fost înregistrată în cazul creditelor acordate microîntreprinderilor, reprezentând în special credite în valută cu garanţii imobiliare, rata creditelor neperfor­man­te (NPL-non-performing loans) a­jus­tân­du-se în acest caz de la aproape 33% în primul trimestru (T1) de anul trecut până la circa 20% în T1 2018, conform datelor BNR.

Însă în cazul microîntreprinderilor se înregistrează în continuare cea mai mare rată de neperformanţă.

Comparativ, companiile mari au ajuns la finele lui T1 2018 la o rată NPL de 6,8%, în scădere de la 10,55% în aceeaşi perioadă a anului trecut.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 31.07.2018

 
Cuvinte cheie:
rata
, credite
, companii
, bnr
, caz
, microintreprinderi
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide