Bănci și Asigurări

Corectie negativa pentru actiunile bancilor

18.11.2003, 00:00 13

Actiunile celor doua banci cotate la Bursa de Valori Bucuresti au inregistrat ieri o corectie negativa dupa ascensiunea de la finalul saptamanii trecute, in ciuda faptului ca majoritatea celorlalte actiuni cotate au inregistrat cresteri. Actiunile celor doua banci cotate la Bursa au de mai bine de trei luni o tendinta usor ascendenta.
Cele mai tranzactionate actiuni de pe piata au fost cele al Bancii Transilvania, cu operatiuni in valoare de aproape 3 miliarde de lei. Cotatia a coborat luni trecute pana la 3.900 lei/actiune, dupa ce atinsese cu o zi inainte un nou maxim istoric, 3.950 lei/actiune. Capitalizarea bursiera a bancii este de 110 milioane de dolari.
Actiunile Bancii Romane pentru Dezvoltare au insumat operatiuni in valoare de 1,6 miliarde de lei, iar pretul a coborat cu 1% pana la 18.500 lei/actiune. Banca a raportat la finalul trimstrului al treilea un profit net de 1.772 miliarde de lei (53 milioane de dolari), in crestere in termeni nominali cu 10% fata de perioada similara a anului trecut. Rata inflatiei in aceasta perioada a fost de aproximativ15%. Activele bancii au urcat cu 15% fata de inceputul anului pana la 73.395 miliarde de lei (2,2 miliarde de dolari).
La Bursa Electronica RASDAQ au continuat speculatiile cu actiunile Bancii Comerciale Carpatica legate de viitoarea majorare de capital. Pretul mediu a urcat cu aproape 2%, dupa ce tranzactiile s-au realizat la preturi cuprinse intre 22.000 si 23.000 lei/actiune. Actionarii inregisrati la date de 28 noiembie vor primi 0,17 actiuni gratuite pentru fiecare actiune detinuta.
vlad.nicolaescu@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO