Bănci și Asigurări

Credit Europe caută clienţi printre executorii judecătoreşti cu un cont fără comisioane

Foto Adrian Stoicoviciu

Foto Adrian Stoicoviciu

Autor: Ciprian Botea

13.03.2013, 00:00 335

Credit Europe Bank, subsidiara locală a grupului turc cu acelaşi nume, vrea să atragă clienţi din rândul executorilor judecătoreşti cu un cont de consemnare, prin care pot fi tranzitate sumele depuse drept garanţie pentru clienţii interesaţi să achiziţioneze bunuri scoase la licitaţie şi sumele încasate în cadrul procedurilor execuţionale. Sumele din cont nu sunt bonificate de către bancă, dar clientul nu plăteşte comisioane de deschidere sau administrare. Clienţii pot ataşa contului un card de debit fără comision de emitere sau administrare.

Totodată, sumele retrase de pe carduri la bancomatele băncii sau cheltuite la POS nu sunt comisionate. Tot mai multe bănci caută să atragă clienţi de nişă, în special din rândul profesiilor liberale.

Executorii judecătoreşti au intrat în vizorul băncilor în condiţiile în care businessurile acestora au crescut puternic în ultimii ani pe fondul exploziei numărului de licitaţii cu bunuri executate silit de către bănci sau companii de leasing. De regulă, cei care vor să participe la astfel de licitaţii trebuie să depună în contul executorului judecătoresc o garanţie de până la 10% din preţul bunului scos la vânzare. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO