Bănci și Asigurări

Credit Europe taie încă 0,25 puncte din dobânzile la depozitele în lei

Autor: Ciprian Botea

03.04.2012, 00:00 196

Credit Europe Bank, subsidiara locală a grupului turc cu acelaşi nume, a redus cu un sfert de punct procentual dobânzile plătite la depozitele în lei pentru persoane fizice, până la 6%-6,75% pe an. Cea mai mare dobândă, de 6,75% pe an, este plătită pentru sumele atrase pe o perioadă de doi ani, în timp ce în cazul depozitelor cu scadenţa sub un an dobânda nu trece de 6,25% pe an.

Mişcarea vine în contextul în care turcii au redus dobânzile la depozite şi la începutul lunii martie, în ultima perioadă conturându-se pe piaţă o tendinţă de scădere a bonificaţiilor la lei ca urmare a creşterii lichidităţii de pe piaţă. Băncile intraseră într-o cursă a atragerii de depozite de la clientelă la sfârşitul anului trecut pe fondul reducerii finanţării externe, iar în prezent lupta se duce doar pentru resursele în euro. La euro, Credit Europe nu a efectuat nicio modificare şi plăteşte între 3% şi 3,25% pe an.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO