Bănci și Asigurări

Creditele pentru masini ajung la moda

25.01.2001, 00:00 11



Bank Austria Creditanstalt Romania (BA/CA) ofera clientilor sai persoane fizice imprumuturi pentru achizitia de autoturisme vandute prin Porsche Romania, respectiv Volkswagen, Skoda, Seat si Audi.

Creditele pot fi acordate in dolari sau euro, pe o perioada de maximum trei ani. Avansul pe care trebuie sa-l plateasca solicitantul unui astfel de imprumut este de minim 30%, restul fiind finantat de banca.

In prezent dobanzile sunt de 9,75% pe an pentru imprumutul in euro si 12% pe an pentru cel in dolari, acestea putand fi modificata in functie de evolutia pietei.

Oferta Bank Austria Creditanstalt Romania este valabila pentru persoane fizice rezidente care obtin venituri de minimum 700 de dolari lunar (pe familie) din contracte de munca pe termen nelimitat sau ca liber profesionisti autorizati.

Valoarea creditului si a ratelor se calculeaza in functie de venitul lunar al familiei, rata lunara neputand depasi 50% din venit.

Dupa ce alege marca si modelul dorit solicitantul unui credit primeste in maxim cinci zile lucratoare decizia de acordare a imprumutului in functie de bonitate. Masina care face obiectul creditului trebuie sa fie asigurata la Asirom.

Strategia de marketing a bancii pentru acest an se concentreaza pe langa lansarea internet-banking, introducerea cardurilor sub sigla VISA (n.r. - in prezent BA/CA Romania emite carduri de tip Europay in lei si valuta) si pe introducerea altor tipuri de credite destinate persoanelor fizice cu "venituri peste un anumit nivel", in principal credite ipotecare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO