Bănci și Asigurări

CSSPP a stabilit regulile pentru fuziunea fondurilor de pensii facultative

Autor: Ciprian Valentin Botea

10.02.2011, 23:40 22

Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP) astabilit modalitatea în care pot fuziona fondurile de pensiiprivate facultative (pilonul III) şi a hotărât că operaţiunea nupoate avea loc fără acordul majorităţii participanţilor la fondulcare urmează să fie absorbit. Fuziunea se realizează în două etapedistincte de autorizare: prealabilă şi definitivă.

După autorizarea prealabilă fondul absorbit trebuie să obţinăacordul participanţilor, iar după autorizarea definitivă fondulabsorbit îşi încetează existenţa în timp ce participanţii şi arhivasunt transferate la fondul absorbant. "Ulterior, participanţilorpreluaţi li se recalculează numărul de unităţi de fond în funcţiede valoarea activului personal transferat şi de valoarea unitară aactivului net al fondului de pensii facultative absorbant", searată într-o informare a CSSPP. Pe pilonul III a avut loc o singurătranzacţie până acum: la sfârşitul lui 2009 BCR Asigurări de Viaţăşi-a vândut fondul de pensii facultative către BCR Pensii. Pe piaţăactivează 13 fonduri de pensii private facultative, careadministrează active de 80 mil. euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO