Bănci și Asigurări

Cu un avans de 15% poti cumpara o casa

06.12.2001, 00:00 20



Casa de Economii si Consemnatiuni (CEC) va percepe incepand cu luna decembrie un avans de doar 15% pentru creditele pe care le va acorda populatiei pentru cumpararea sau modernizarea de locuinte.

Restul de 85% din valoarea acordului dintre cumparator si vanzator sau a devizului va fi suportata de cel care solicitata imprumutul.

Dobanda la creditele pentru locuinte practicata de CEC este de 35% pe an, iar perioada pentru care poate fi contractat creditul este de maximum 20 de ani.

De asemenea, pentru achizitionarea de bunuri de folosinta indelungata si cumpararea de autoturisme, creditele acordate de CEC vor acoperi 85% din valoarea rezultata din acordul incheiat intre cumparator si vanzator, daca societatile care comercializeaza aceste bunuri nu au conventie de lucru si protocol incheiate cu CEC.

In perioada Sarbatorilor de iarna si de Paste (in lunile decembrie, ianuarie, aprilie si mai), pretul acestor produse poate fi creditat integral.

Perioada de creditare pentru cumpararea de bunuri de folosinta indelungata este cuprinsa intre 1 si 3 ani, iar pentru autoturisme pana la 5 ani. Dobanda practicata de CEC in prezent este de 40% pe an.

Noua strategie a CEC se concentreaza pe castigarea unei cote de piata cat mai mari prin oferirea de servicii si produse bancare accesibile populatiei cu venituri medii si sub. De altfel, acesta este segmentul care de-a lungul timpului a fost punctul forte al acestei institutii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO