Bănci și Asigurări

Doar 2 din 5 români spun că plănuiesc să îşi asigure complet locuinţa în 2024, deşi 4 din 5 se declară interesaţi să-şi asigure locuinţa şi bunurile

Doar 2 din 5 români spun că plănuiesc să îşi...

Autor: Mircea Nica

30.10.2023, 00:04 84

Aproximativ 4 din 5 români declară interesaţi şi foarte interesaţi de asigurarea locuinţelor şi a bunurilor pe care le deţin, însă doar 2 din 5 români spun că vor încheia anul următor atât poliţa obligatorie PAD, cât şi pe cea facultativă dedicată locuinţei, arată rezultatele celui mai nou studiu sociologic realizat de IRES la solicitarea Uniunii Naţionale a Societăţilor de Asigurare Reasigurare (UNSAR). 

În România, asigurările facultative se pot încheia doar pentru acele locuinţe care sunt deja protejate printr-o poliţă obligatorie PAD. 

„În faţa neprevăzutului, putem fi extrem de vulnerabili. Tocmai de aceea, este bine ca fiecare român să conştientizeze cât de important este sprijinul financiar pe care l-ar putea primi din partea companiilor de asigurări, atât de necesar pentru acoperirea pagubelor şi pentru reconstrucţia casei, la nevoie", a declarat Alexandru Ciuncan, preşedinte&director general al UNSAR. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO