Bănci și Asigurări

Proiectul de lege prin care poliţa PAD se scumpeşte a fost promulgat. Prima de asigurare pentru proprietarii de locuinţe va fi de 130 lei de acum încolo. Nivelul despăgubirii rămâne acelaşi, deocamdată

Proiectul de lege prin care poliţa PAD se scumpeşte a...

Autor: Mircea Nica

12.05.2023, 08:30 377

♦ Din anul 2008, de la emiterea legii privind asigurările obligatorii de locuinţă şi până în prezent prima de asigurare nu a fost actualizată ♦ La finalul lunii aprilie 2023 numărul poliţelor PAD ajunsese la 1,95 milioane, iar majoritatea sunt locuinţe de tip A pentru care prima va creşte la 130 lei.

Proiectul de lege prin care poliţa de asigurare obli­gatorie a locuinţei PAD se scumpeşte a fost promulgat, iar de acum proprietarii care au o locuinţă de tip A, în­semnând majoritatea din cele peste 1,95 milioane de locuinţe asigurate cu o poliţă PAD la final de aprilie 2023, vor avea de plătit 130 lei pe an în loc de 100 lei, în timp ce despăgubirea maximă de 20.000 euro rămâne momentan neschimbată, conform informaţiilor publicate pe site-ul Camerei Deputaţilor.

Nicoleta Radu, CEO al Poolului de Asigurare Împotriva Dezastrelor Naturale (PAID), a explicat petnru ZF luna trecută că din cauza situaţiei incerte în zona reasigurării internaţionale pentru evenimentele de catastrofă despăgubirea nu se modifica suma maximă de despăgubire a poliţelor PAD.

La finalul lunii martie 2023, numărul poliţelor PAD a crescut până la 1,94 milioane, faţă de nivelul de 1,85 milioane de la finalul lunii ianuarie 2023. Creşterea de aproape 5% a nu­mărului de poliţe din ultima lună are şi un impuls generat de cutremurele devastatoare din Turcia, dar şi cele resimţite în România în luna februarie. În aprilie numărul poliţelor PAD a ajuns la peste 1,95 milioane, conform celor mai re­cente date de la finalul lunii aprilie publicate de PAID pe site.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO