Bănci și Asigurări

​Dolarul îşi continuă raliul şi atinge cel mai ridicat nivel din aprilie încoace, 4,14 lei

​Dolarul îşi continuă raliul şi atinge cel mai...

Autor: Liviu Popescu

10.11.2015, 13:40 923

Dolarul american a ajuns la 4,14 lei astăzi, în creştere cu 0,4% faţă de şedinţa precedentă, respectiv aproape doi bani, şi a atins astfel maximul ultimelor opt luni pe fondul publicării unor date puternice pentru piaţa muncii din SUA, cea mai mare economie la nivel mondial, care au sprijinit scenariul unei creşteri de dobândă din partea Fed în decembrie. BNR nu mai anunţase un nivel atât de ridicat al parităţii din 10 aprilie.

“Dolarul a rămas puternic faţă de euro, discuţiile despre posibilitatea ca Banca Centrală Europeană să taie ratele de depozit în decembrie adăugându-se aşteptărilor într-o creştere a ratelor în SUA înca din acest an”, scriu analiştii de la Piraeus Bank într-un raport.

Referinţa anunţată de BNR pentru un euro a scăzut uşor la 4,45 lei, după ce în ultimele zile incertitudinea politică din România a apăsat pe cursul de schimb. Francul elveţian în schimb a crescut la 4,13 lei, maximul ultimelor trei luni.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO