Bănci și Asigurări

Erste: BCR va avea fonduri dupa necesitati

25.01.2009, 17:12 17

BCR, cea mai mare banca din sistem, va primi de la actionarul sau majoritar - grupul austriac Erste Bank- finantari pe masura necesitatilor.

"Erste va continua sa asigure ca si pana acum finantarea BCR, in functie de necesitati. Ca urmare, banca noastra are capacitatea de a finanta, atat in lei, cat si in euro, toate proiectele de afaceri de buna calitate, viabile", a declarat Wolfgang Schoiswohl, consilier al Comitetului Executiv al BCR pe linia de afaceri corporate. El a fost desemnat de Erste sa preia postul de vicepresedinte executiv detinut pana in toamna de Jean Andronie, iar acum asteapta avizul BNR.
"Activitatea curenta arata clar ca banca dispune de o buna lichiditate atat in euro, cat si in lei. BCR nu a avut si nici nu are vreo solicitare de rambursare anticipata a finantarilor de la banca-mama", mai spune Schoiswohl.
Potrivit unor date prezentate de banca saptamana trecuta, volumul de credite de retail vandute in decembrie a fost de circa sapte ori mai mic decat in lunile de vara, coborand la circa 31 mil. euro, sub impactul aplicarii normelor mai restrictive impuse de BNR, dar si al cresterii dobanzilor. Soldul creditelor a crescut in trimestrul al patrulea mai repede decat media pietei. BCR a castigat cota de piata in noiembrie fata de septembrie, atat pe retail - plus 0,5 puncte -, cat si pe corporate, cu 0,4 puncte procentuale, potrivit propriilor calcule.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO