Bănci și Asigurări

Erste Group, profit de 293 mil euro în S1 2020, minus 60%. Nu este o criză economică, ci una sanitară, pe care nu am mai întâlnit-o până acum

Erste Group, profit de 293 mil euro în S1 2020, minus 60%. Nu este o criză economică, ci una sanitară, pe care nu am mai întâlnit-o până acum

Bernd Spalt, CEO al Erste Group Bank: Depozitele şi creditele băncilor din regiunea Europei Centrale şi de Est au fost foarte bine echilibrate. Prin urmare, ce vedem este o situaţie foarte stabilă şi rezilientă, unde putem digera acest declin economic.

Autor: Mircea Nica

03.08.2020, 00:06 447

Bernd Spalt, CEO al Erste Group: A fost destul de clar de la început că această criză este una de sănătate pe care nu am mai întâlnit-o până acum. Nu este o criză financiară şi nici una bancară. Băncile au un rol destul de important şi nu fac parte din problemă, ci mai degrabă parte a soluţiei problemei.

Erste Group, grupul financiar austriac care deţine BCR, a înregistrat la finalul pri­me­lor şase luni (S1) din 2020 un profit net de 293,8 mil. lei, în scădere cu aproape 60% faţă de perioada similară a anului trecut, în timp ce banca pe care o deţin a trecut de la pier­dere pe profit, potrivit informaţi­ilor transmise de reprezentanţii Erste.

„Am fost canalul de trans­mi­sie a măsurilor guvernamentale în valoare de peste 16 mld. euro şi ne-am păstrat deschise aproa­pe toate sucursalele, în timp ce platforma noastră digitală George a înregistrat un re­cord de utilizare“, a transmis Bernd Spalt, CEO al Erste Group Bank.

 

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO