Bănci și Asigurări

Euro revine peste pragul de 4,1 lei pe piaţa interbancară

Euro revine peste pragul de 4,1 lei pe piaţa interbancară

Autor: Monica Juganaru - Mediafax

12.05.2011, 23:41 415

Leul a continuat să se deprecieze în a doua parte a şedinţei deieri, pe o piaţă cu volume reduse, astfel că paritatea a atins unmaxim de 4,116 lei/euro la finalul şedinţei, pe fondul aversiuniila risc a jucătorilor. La începutul zilei euro era cotat la4,098-4,099 lei, iar până la jumătatea zilei cotaţiile au oscilataproape de pragul de 4,1 lei/euro. Ulterior, cursul a urcattreptat, iar maximul zilei a fost de 4,116 lei/euro.

Potrivit unor dealeri, sentimentul negativ a fost generat dedeprecierea semnificativă a euro faţă de dolar, moneda europeanăfiind percepută cu un grad mai ridicat de risc decât cea americană,dar şi ca urmare a scăderii preţului petrolului şi a unor date subaşteptări despre piaţa muncii din State. "Jucătorii acţioneazăprudent, iar cei care mai au poziţii deschise pe active riscanteîşi închid din poziţii", a spus un dealer.

BNR a publicat joi un curs cu 1,5 bani mai mare, de 4,0997lei/euro. Leul s-a depreciat mai accentuat în raport cu dolarul,astfel că BNR a afişat un curs de 2,8978 lei/dolar, cu 6,2 banipeste nivelul precedent, de 2,8356 lei/dolar. Dobânzile afişate joide băncile pentru sumele plasate pe termen de o zi au crescut pânăla 2,8-3,3% pe an.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO