Bănci și Asigurări

Euroins a subscris prime de 42 mil. euro

01.09.2010, 23:25 18

Euroins, companie de asigurări controlată de bulgarii de laEurohold, a subscris în primul semestru din 2010 prime brute învaloare de 42,3 milioane de euro, în creştere cu 1,5% faţă deaceeaşi perioadă a anului trecut, pe fondul creşterii cu 92% aasigurărilor pe segmentul CASCO şi property.

Compania a încercat să-şi diversifice afacerile anul acesta dupăce în trecut s-a bazat pe asigurările de răspundere civilă auto(RCA), iar în 2009 a înregistrat pierderi din cauza creşteriidaunalităţii pe acest segment.

"Ne-am bazat şi pe o creştere a ponderii deţinute de asigurărileauto CASCO în portofoliu, alături de o dezvoltare a liniei deasigurări de daune la proprietăţi. Astfel, subscrierile pe acesttip de asigurări au crescut cu 92%, în special datorită clienţilorpersoane fizice", a declarat Alin Bucşa, directorul general alEuroins.

Ponderea asigurărilor CASCO în portofoliul companiei a crescutastfel de la 8,1% în iunie 2009 la 9,5% la jumătatea acestui an, întimp ce asigurările de răspundere civilă au coborât de la 89,3% la87% din portofoliu. Primele subscrise pe segmentul RCA au crescutînsă în primele şase luni cu 63% faţă de aceeaşi perioadă a anuluitrecut.

Totodată, despăgubirile acordate clienţilor au urcat cu aproape45% de la 16,3 milioane de euro în primele şase luni din 2009 la23,6 milioane de euro ianuarie-iunie anul acesta.

"Creşterea volumului de despăgubiri se datorează în principalîmbunătăţirii fluxului de plăţi efectuate către clienţii noştricare aveau poliţe de asigurare de răspundere civilă auto", adeclarat Alin Bucşa, directorul general al Euroins.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO