Bănci și Asigurări

Euroline, 350.000 de carduri de credit cu 27% dobanda

18.01.2006, 20:09 24

Euroline Retail Service (ERS), o societate financiara nebancara detinuta de grecii de la Eurobank, actionarul majoritar al Bancpost, a emis peste 350.000 de carduri de credit de la lansarea pe piata. Compania acorda finantari exclusiv prin intermediul acestor carduri de credit proprietar (emise sub sigla proprie).

Potrivit datelor companiei, majoritatea clientilor au ales sa ramburseze creditele contractate pe card in sistem de rate (aproximativ 85% din volumul finantarilor).

Compania acorda o perioada de gratie de gratie de pana la 50 de zile, timp in care creditul tras din limita acordata pe card poate fi restituit fara plata dobanzii. Numai 5% din totalul sumelor trase au fost rambursate integral in perioada de gratie. In cazul in care clientul opteaza pentru plata in rate, ERS percepe o dobanda de 26,9% pentru sumele utilizatela platile la comercianti, respectiv 29,9% pe an pentru retragerile de numerar, pozitionandu-se astfel spre limita superioara a pietei.

"Avem ambitii foarte mari pentru anul 2006. Faptul ca in mai putin de doi ani de la infiintare am reusit sa emitem un numar de peste 350.000 de carduri de credit - numar important avand in vedere dimensiunile pietei cardurilor de credit din Romania - ne justifica aceste ambitii", au declarat oficialii companiei.

Potrivit estimarilor analistilor, piata cardurilor de credit bancare se situeaza in jurul nivelului de 400.000 de unitati.

Statistica nu include insa cardurile de credit co-brand lansate in ultima perioada, despre care bancherii spun ca s-au dovedit foarte dinamice.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO