Bănci și Asigurări

Finantarile auto dubleaza businessul Raiffeisen Leasing

31.05.2007, 17:47 22

Raiffeisen Leasing a incheiat in primul trimestru 1.600 de contracte de finantare, in valoare totala de 70 mil. euro, de doua ori mai mare decat nivelul inregistrat in perioada similara a anului trecut.
"Segmentul de vehicule este cel care a contribuit semnificativ la aceasta crestere si cel care detine ponderea cea mai importanta in portofoliu, respectiv 84%, cu o valoare de achizitie de 59 mil. euro", au declarat oficialii companiei. Raiffeisen Leasing a inregistrat pe primele trei luni ale lui 2007 o dublare a contractelor semnate pe segmentul vehiculelor comerciale si al camioanelor. Compania de leasing a grupului Raiffeisen a semnat un contract de finantare pe 3 ani in valoare de 10 mil. euro cu MHS Trucks & Bus, importator al autocamioanelor si autobuzelor MAN in Romania. Aceasta nu este prima colaborare a Raiffeisen Leasing cu importatorii MAN, compania de leasing lansand in 2005 pachetul de solutii MAN Finance.
De asemenea, 15% din portofoliul firmei pe primele trei luni este reprezentat de finantarile de echipamente, care au avut o valoare totala de 10 mil. euro.
"Pentru anul 2007 compania si-a propus sa se concentreze pe echipamente complexe, proiecte imobiliare si solutii de leasing integrate", au explicat oficialii companiei. Strategia pentru 2007 se aliniaza tendintei generale a pietei leasingului de orientare catre leasingul de echipamente si imobiliar in defavoarea celui auto.
Finantarile pentru achizitia de autovehicule au atras anul trecut 75% din valoarea totala a activelor (2,35 mld. euro), in timp ce leasingul pentru echipamentele industriale a reprezentat 20% (625 de milioane de euro).
Alte companii care au anuntat ca se vor concentra in 2007 pe finantarile imobiliare si de echipamente sunt UniCredit Leasing Corporation (rezultata in urma fuziunii HVB Leasing si UniCredit Leasing), BCR Leasing, Credit Europe Leasing sau Romstal Leasing.
Raiffeisen Leasing are un capital social de 14,9 mil. lei si are actionar majoritar pe Raiffeisen Leasing International cu o participatie de 99,9%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO