Bănci și Asigurări

Finantarile BRD Sogelease urca la 166 mil. euro

25.10.2007, 17:18 13

BRD Sogelease, divizia de leasing financiar a grupului francez BRD-SocGen, a finantat in primele noua luni ale anului achizitii de bunuri in valoare de 166,5 milioane de euro.
Valoarea bunurilor finantate in primele trei trimestre este cu 32% mai mare decat in aceeasi perioada a anului trecut, in timp ce numarul contractelor incheiate a ajuns la 2.900.
In paralel cu publicarea rezultatelor financiare, francezii au anuntat si numirea unui sef la BRD Sogelease. Jean - Claude Boloux, 57 de ani, preia din octombrie functia de director general al companiei. Inainte sa vana in Romania, Boloux a condus timp de patru ani operatiunile Societe Generale in Cipru.
"Planurile mele in ceea ce priveste BRD Sogelease sunt de a intari abordarea comerciala la nivelul pietei careia ne adresam, a aduce noi produse, noi concepte si a imbunatati incontinuu calitatea relatiei pe care o avem cu clientii nostri", spune Boloux, care in ultimii 25 de ani a lucrat in cadrul subsidiarelor grupului Societe Generale din afara Frantei.
Boloux preia o companie care realizeaza cea mai mare parte a afacerilor din finantarea de autovehicule.
45% din afacerile BRD Sogelease reprezinta finantari pentru autovehicule comerciale. Finantarile de autoturisme au generat 21% din operatiuni, in timp ce echipamentele de constructii au contribuit cu 16%.
Finantarea de autovehicule genereaza cea mai mare parte din operatiunile pe piata de leasing locala, de circa 70%. Jucatorii estimeaza insa ca in anii urmatori cererea va migra spre finantarea de echipamente (mai ales pentru constructii sau transporturi), dar si in domeniul imobiliar.
Potrivit propriilor estimari, BRD Sogelease se pozitioneaza in topul primilor cinci jucatori de pe piata leasing-ului. Compania beneficiaza de reteaua extinsa de unitati a BRD, pentru distributia produselor, insa are si reprezentanti regionali si parteneriate cu furnizori.
La jumatatea anului, piata de leasing era de 2,17 miliarde de euro. Potrivit estimarilor Asociatiei de Leasing si Servicii Financiare Nebancare, piata de leasing locala va totaliza 4,3 miliarde de euro la sfarsitul anului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO