Bănci și Asigurări

Finantarile ProCredit au urcat cu 54%

02.10.2007, 17:52 12

Soldul imprumuturilor acordate de ProCredit Bank, un jucator de nisa specializat pe finantarea IMM-urilor, a ajuns la 207,7 milioane de euro la sfarsitul lunii august, in crestere cu 54% fata de aceeasi perioada a anului trecut.
Banca are un portofoliu format din circa 37.500 de credite, cu 34% mai multe decat la sfarsitul lui august 2006. Potrivit reprezentantilor ProCredit, cea mai mare crestere s-a inregistrat in sectorul finantarilor agricole, numarul de credite fiind de 8.000 in perioada mentionata, iar volumul - de 30 de milioane de euro.
ProCredit a anuntat ieri relaxarea conditiilor pe creditare pentru clientii sai.
"Am majorat perioadele de finantare si am flexibilizat garantiile necesare acoperirii creditelor. Clientii nostri pot accesa acum credite pentru orice destinatie, fara a fi obligati sa justifice utilizarea fondurilor pentru sume imprumutate pana la 100.000 de euro sau 300.000 de lei. Mai mult decat atat, pentru valori pana la 50.000 de euro sau 150.000 de lei nu exista obligativitatea unor garantii imobiliare", a declarat Cristina Copaci, seful departamentului de credite din cadrul ProCredit Bank.
In septembrie, ProCredit a lansat doua produse de finantare specializate pentru medici si contabili. Creditele pentru medici sunt destinate finantarii nevoilor curente, achizitiei de echipamente medicale, autoturisme si imobile si au o perioada de rambursare de maximum 15 ani.
Creditul pentru contabili poate fi contractat de contabili autorizati, experti contabili sau societati care au ca obiect de activitate evidenta sau expertiza contabila, cu cel putin 3 luni de experienta.
ProCredit Bank estimeaza pentru acest an un profit net de 1,4 milioane de euro, potrivit standardelor internationale de contabilitate, in conditiile in care anul trecut banca a raportat un castig net de 1,75 milioane de euro. Activele bancii ar putea ajunge la 320 de milioane de euro pana la sfarsitul anului, potrivit unor declaratii anterioare ale managementului ProCredit.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO