Bănci și Asigurări

Finanţele au atras 794,1 mil. lei prin certificate la un an, la un randament de 6,08%

Autor: Monica Juganaru

06.11.2012, 00:00 122

Ministerul Finanţelor a împrumutat 794,1 mil. lei prin certificate cu scadenţa la un an, la un randament mediu de 6,08%, similar cu cel plătit la licitaţia pentru titluri apropiate ca scadenţă de la jumătatea lunii octombrie. Valoarea indicativă a operaţiunii a fost de 800 mil. lei, iar ofertele băncilor au însumat 1,66 mld. lei.

Cea mai recentă licitaţie pentru o maturitate apropiată a fost derulată la jumătatea lunii octombrie, când Trezoreria statului a vândut titluri la 11 luni, cu un randament tot de 6,08%. Ministerul Finanţelor intenţionează să atragă în noiembrie 3,55 miliarde lei prin vânzarea de titluri de stat pe piaţa internă, cele mai multe licitaţii urmând să fie organizate pentru vânzarea de obligaţiuni.

Astfel, în şase din cele opt licitaţii programate în noiembrie, administratorii datoriei publice vor să vândă obligaţiuni, cu scadenţă cuprinsă în intervalul 2-15 ani, în valoare cumulată de 1,95 miliarde lei. Următoarea licitaţie se va derula joi, 8 noiembrie, când Finanţele vor să atragă 500 milioane lei prin obligaţiuni la doi ani. Ministerul Finanţelor a împrumutat în acest an 46,6 miliarde lei din piaţa locală.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO