Bănci și Asigurări

Finanţele au împrumutat 1,5 mld. lei pe patru ani, peste suma propusă

Autor: Monica Juganaru

06.04.2012, 00:00 51

Ministerul de Finanţe a atras ieri 1,5 miliarde lei prin vânzarea de obligaţiuni cu maturitate de patru ani, cu 50% peste suma propusă, la un randament de 6,06%, în scădere cu 0,23 puncte procentuale faţă de cel plătit la licitaţia precedentă pentru titluri cu scadenţă apropiată. Valoarea indicativă a operaţiunii era de un miliard de lei, iar băncile au subscris titluri de 2,75 miliarde lei.

Finanţele au vândut şi în luna martie titluri cu scadenţa în 2016, când au împrumutat un miliard de lei, la un randament de 6,29%. Pentru luna aprilie, Ministerul de Finanţe a programat şase licitaţii pentru vânzarea de titluri de stat în valoare de 4,25 miliarde lei. Ministerul a programat doar o licitaţie pentru vânzare de certificate de trezorerie. Finanţele au profitat de randamentele în scădere şi au împrumutat de la începutul anului peste 28 miliarde de lei pe piaţa locală.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO