Bănci și Asigurări

Fuziunea Intesa Sanpaolo – C.R. Firenze, una dintre consolidările bancare aşteptate anul acesta

vFuziunea Intesa Sanpaolo – C.R. Firenze, una dintre consolidările bancare aşteptate anul acesta

Foto Silviu Matei

Autor: Voican Razvan

25.07.2011, 00:00 779

După circa patru ani de la anunţul de intenţie iniţial,italienii de la Intesa Sanpaolo Bank România se pregătesc să intreîn linie dreaptă cu realizarea fuziunii cu subsidiara locală a C.R.Firenze, care a intrat din 2007 sub controlul grupului Intesa,afirmă surse bancare.

Un pas important de apropiere între cele două bănci a avut locîn 2009, când reprezentanţii Intesa au intrat în consiliul deadministraţie al C.R. Firenze.

Corrado Passera, CEO al Intesa Sanpaolo Group, afirma în aprilieanul acesta că fuziunea celor două bănci va reprezenta principalulproiect al italienilor pentru anul acesta în România.

C.R. Firenze este fosta Daewoo Bank, preluată de italieni în2006.

Banca oferă toată gama de produse şi servicii standard de retailşi corporate, însă a rămas la dimensiuni reduse. În 2010 a avut ocotă de piaţă de 0,15%, cu active de circa o jumătate de miliard delei, clasându-se pe locul 33 în clasamentul pieţei bancare. Intesaare o cotă de piaţă cu puţin peste 1%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO