Bănci și Asigurări

Garanti BBVA Leasing a primit 7 mil.euro de la Fondul European pentru Europa de Sud-Est pentru a acorda finanţări IMM-urilor din România

Garanti BBVA Leasing a primit 7 mil.euro de la Fondul...

Autor: Roxana Rosu

27.08.2020, 12:42 143

Fondul European pentru Europa de Sud-Est (EFSE), susţinut de guvernul german şi Comisia Europeană, a acordat un credit de 7 milioane euro companiei Garanti BBVA Leasing pentru a furniza finanţări către microintreprinderi şi IMM-uri din România.

Finanţarea este destinată acoperirii unor nevoi de bază ale firmelor, pentru a le permite acestora să îşi continue operaţiunile şi a-şi păstra angajaţii, în contextual Covid.

”În aceste momente dificile, rămânem alături de clienţii noştri. Susţinem IMM-urile prin soluţii de leasing adaptate pentru a depăşi actualul context economic creat de pandemie şi pentru a-şi dezvolta afacerile. Noul acord cu EFSE întăreşte colaborarea pe termen lung cu această instituţie pentru susţinerea businessurilor româneşti prin instrumente de finanţare potrivite”, a dclarat Okan Yurtsever, director general Garanti BBVA Leasing.

Grupul Garanti BBVA România, care include Garanti BBVA, Garanti BBVA Leasing şi Garanti BBVA Credite de Consum, a înregistrat în primul semestru (S1) din 2020 venituri nete de 263,1 mil. lei, aproximativ la acelaşi nivel ca în primul semestru al anului 2019, în timp ce profitul net a ajuns la 55,3 mil. lei.

Volumul total al creditelor grupului a ajuns în primele şase luni din 2020 la 8,66 mld. lei, cu 20,4% mai mult comparativ cu primele şase luni din 2019, în timp ce activele totale au ajuns la 12,03 mld. lei.

Grupul Garanti BBVA România este deţinut de Garanti BBVA Turcia, al cărui acţionar majoritar este grupul financiar spaniol Banco Bilbao Vizcaya Argentaria (BBVA).

EFSE a fost lansat de KfW Development Bank în 2005, cu susţinere financiară din partea Ministerul Federal German pentru Cooperare Economică şi Comisia Europeană.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO