Bănci și Asigurări

Garanţia la un apartament nou, mai mică decât la o maşină

Autor: Cristi Moga

31.01.2011, 23:40 54

Dezvoltatorii imobiliari oferă în contractele de vânzare alocuinţelor noi garanţii de maximum doi ani pentru finisaje, maimici decât în cazul achiziţionării unui autoturism, deşi durata deviaţă a unei locuinţe este în medie de 50 de ani, iar investiţia înlocuinţă este mult mai mare decât pentru o maşină.

Cumpărătorii de locuinţe sunt în schimb protejaţi de legealocuinţei şi a calităţii în construcţii, care prevede că pentru"viciile ascunse" ivite într-un interval de zece ani de la recepţialucrării răspund proiectanţii, executanţii şi furnizorii demateriale de construcţii, astfel că responsabilitatea nu mai cadepe umerii investitorului iniţial, cel de la care a fost cumpăratapartamentul.

"În scris, nu dă nimeni (niciun dezvoltator - n.red.) niciogaranţie. La blocurile noi toate au probleme. Mie mi-a picat unperete de gips-carton şi am avut probleme cu cada, pe lângă carecurgea apă", spune proprietarul unui apartament nou cu două cameredin cartierul bucureştean Titan, căruia dezvoltatorul i-a rezolvatulterior problemele, dar fără a fi constrâns de contractulsemnat.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO