Bănci și Asigurări

Generali iese cu polite unit-linked in lei

19.09.2006, 18:57 32

Generali Asigurari estimeaza ca va vinde 1.000 de polite de asigurare de viata unit-linked pana la sfarsitul acestui an, potrivit directorului general al companiei, Tudor Moldovan. Compania a intrat in aceasta luna pe piata asigurarilor de viata cu fonduri de investitii, alaturandu-se astfel unor jucatori ca Allianz-Tiriac, Aviva, ING Asigurari de Viata, Interamerican si KD Life.
Politele unit-linked plaseaza o mare parte din prima platita de asigurat in fonduri de investitii administrate de societatea de asigurari sau de alt administrator. Riscul investitional apartine asiguratului, care poate obtine fie castig, fie pierdere din plasamentele facute.
Generali a lansat in aceasta luna doua fonduri de investitii in lei, Confident si Armonie. Fondul Confident investeste in proportie de 75% in instrumente ale pietei monetare si 25% in instrumente cu venit fix, avand risc scazut. Fondul Armonie are un risc mediu, banii asiguratilor fiind plasati in proportie de 75% in instrumente cu venit fix si 25% in actiuni.
"Pana la finele acestui an, cand estimam ca vom incheia circa 1.000 de contracte de asigurare unit-linked, vom adauga inca un fond in lei, cu investitii preponderent in actiuni. In plus, in prima parte a anului 2007, compania va mai lansa inca trei fonduri in moneda europeana", afirma directorul Generali.
Durata contractului de asigurare variaza intre 5 si 30 de ani, in functie de optiunea clientului, care nu trebuie sa aiba mai mult de 75 de ani la terminarea contractului. Asiguratii isi pot primi banii fie integral, fie sub forma de pensie atunci cand contractul ajunge la maturitate.
In prima jumatate a acestui an, activele aferente politelor de asigurare unit-linked au ajuns la circa 200 de milioane de euro, fata de 178 de milioane de euro la sfarsitul anului trecut. Peste doua treimi din aceste active sunt administrate de ING Asigurari de Viata.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO