Bănci și Asigurări

Groupama a adus sef francez la BT Asigurari

Groupama a adus sef francez la BT Asigurari

Denis Rousset lucreaza de 15 ani pentru grupul francez

08.04.2008, 17:22 15

Grupul francez Groupama a numit un nou director general la BT Asigurari, pe francezul Denis Rousset, care il va inlocui pe Constantin Jeican. Groupama a preluat BT Asigurari la sfarsitul anului trecut in cadrul unei tranzactii de 100 de milioane de euro.
Rousset, in varsta de 43 de ani, s-a alaturat grupului francez in 1993, ocupand mai multe functii, ultima fiind cea de responsabil pentru proiecte strategice in cadrul Gan Eurocourtage, o companie de asigurari a Groupama.
Numirea francezului la conducerea BT Asigurari a fost aprobata de Comisia de Supraveghere a Asigurarilor in luna martie. Dupa preluarea BT Asigurari, francezii de la Groupama au cumparat si divizia de asigurari a grupului maghiar OTP, care detine in Romania OTP Garancia Asigurari, o societate de mici dimensiuni. Saptamana trecuta, francezii au castigat licitatia pentru achizitia Asiban, al treilea jucator de pe piata locala a asigurarilor, cu afaceri de aproape 186 de milioane de euro in 2007.
Groupama va semna contractul de cumparare a Asiban maine. Actionarii Asiban sunt BCR, BRD-SocGen, Banca Transilvania si CEC, fiecare cu o participatie de 25%. Potrivit unor surse din piata, valoarea tranzactiei este de 350 de milioane de euro, aceasta fiind cea mai mare suma platita pana acum pentru achizitia unui asigurator.
In urma preluarii Asiban, grupul francez ajunge al treilea jucator din industria asigurarilor, cu o cota de piata de aproape 13%. Aceasta pozitie pe piata asigurarilor l-a costat peste 450 de milioane de euro, daca luam in calcul banii platiti pentru cele trei companii de asigurari.
BT Asigurari a fost anul trecut a zecea companie de pe piata de profil, cu afaceri de peste 82 de milioane de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO