Bănci și Asigurări

Început de an 2021 în forţă pentru liderul sistemului bancar: Banca Transilvania îşi majorează cu 116% profitul net la 656 mil. lei în T1/2021. Banca a dat 48.000 de credite au fost acordate în primele trei luni, în valoare de aproape 4 miliarde de lei. Din acestea, 45.700 au fost pentru persoane fizice - pentru locuinţe şi nevoi personale

Omer Tetik, CEO, Banca Transilvania: Vedem semne încurajatoare, economia României şi-a revenit bine în primele trei luni ale anului, însă provocările nu au trecut.

Omer Tetik, CEO, Banca Transilvania: Vedem semne încurajatoare, economia României şi-a revenit bine în primele trei luni ale anului, însă provocările nu au trecut.

Autor: Liviu Popescu

30.04.2021, 00:08 3264

Banca Transilvania (TLV), cea mai mare instituţie de credit din România în funcţie de activele gestio­nate, a raportat pentru primul trimestru din 2021 un profit net de 656 milioane de lei la nivel de grup, în creştere faţă de rezultatul net de 303 mil. lei din aceeaşi perioadă a anului trecut, aşadar un plus de 116%.

Pe de altă parte veniturile operaţio­na­le ale grupului s-au majorat de la 934 mil. lei la 1,16 miliarde de lei, în timp ce activele la nivel de grup au ajuns la aproximativ 111 mld. lei, potrivit raportului publicat joi seară la Bursa de la Bucureşti.

„Vedem semne încurajatoare, economia României şi-a revenit bine în primele trei luni ale anului, însă provocările nu au trecut. Acum depin­dem de ritmul vaccinării, dar şi de restricţiile de călătorie şi consum din celelalte ţări europene şi din lume, iar ritmul revenirii va fi corelat direct cu cel al marilor economii din Uniunea Europeană“, spune Ömer Tetik, CEO Banca Transilvania.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro