Bănci și Asigurări

ING Asigurari: afaceri mai mari cu 4% in S1, pana la 74 mil. euro

ING Asigurari: afaceri mai mari cu 4% in S1, pana la 74 mil. euro

Cornelia Coman, directorul general interimar al ING Asigurari: "In primul semestru cheltuielile operationale au avut o crestere mai redusa decat primele incasate".

14.08.2008, 19:07 18

ING Asigurari, liderul pietei asigurarilor de viata, si-a incetinit cresterea in primul semestru pana la 4%, fata de 20% in aceeasi perioada din 2007, potrivit unui raport al grupului olandez publicat ieri. Afacerile asiguratorului au ajuns la 74 de milioane de euro dupa primele sase luni, fata de 71 de milioane de euro in aceeasi perioada a anului trecut.
In trimestrul doi valoarea primelor brute subscrise a fost de 37 de milioane de euro, la fel ca in trimestrul doi al anului trecut.
"In primul semestru, profitul brut al ING Asigurari de Viata a crescut cu 19% fata de aceeasi perioada a anului trecut, pana la valoarea de 19 milioane de lei (5,2 mil. euro), in conditiile in care cheltuielile operationale au avut o crestere mai redusa decat primele", a declarat Cornelia Coman, directorul general interimar al companiei.
Coman a preluat conducerea interimara a ING Asigurari de Viata la inceputul lunii iulie, dupa ce olandezul Bram Boon a parasit compania pentru a conduce operatiunile de asigurari ale ING din Grecia. Calculat in euro, profitul brut al ING Asigurari de Viata a urcat cu circa 8% in primele sase luni.
Raportul publicat ieri de grupul ING precizeaza rezultatul financiar atat din activitatea de asigurari, cat si din cea de pensii obligatorii, care a fost de 3 milioane de euro in primul semestru, fata de 4 milioane de euro in prima jumatate a anului trecut (in prima jumatate a anului trecut compania de pensii inca nu era autorizata sa functioneze).
Aceasta scadere a fost cauzata de investitiile realizate de olandezii in ING Fond de Pensii, cel mai mare administrator de pensii obligatorii de pe piata, cu peste 1,38 de milioane de clienti.
Potrivit raportului, fondul de pensii a inregistrat o pierdere de 3 milioane de euro in prima jumatate a anului, din care un milion de euro in primul trimestru si doua milioane de euro in trimestrul doi. Aceste pierderi sunt normale pentru orice fond de pensii, avand in vedere ca piata este inca la inceput.
In prezent, fondul administreaza contributii incasate de la clienti in valoare de circa 31 de milioane de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO