Bănci și Asigurări

ING emite carduri cu cip si ridica dobanda la 6,85%

05.04.2006, 00:00 16

ING Bank a lansat primul card de debit cu cip de pe piata, sub sigla MasterCard, utilizabil in tara si in strainatate.

ING a devenit recent membra a organizatiei de carduri MasterCard, dupa ce timp de aproape doi ani a emis carduri sub sigla Visa.

Cardul cu cip MasterCard se bazeaza pe cea mai recenta tehnologie in domeniu, oferind o mai mare siguranta impotriva copierii. Deocamdata, banca nu are in proiect exploatarea facilitatilor care pot fi atasate cardului cu ajutorul cipului.

Cardul va functiona ca produs complementar cardurilor VISA Electron International care sunt atasate contului curent Cont''ROL. Clientii care deschid un Cont''Rol vor putea primi si un card cu cip atasat aceluiasi cont in schimbul unei taxe anuale de 50 de lei noi. Banca intentioneaza sa finalizeze in termen scurt migrarea tuturor produselor card VISA cu banda magnetica catre tehnologia cip. Portofoliul existent de carduri va functiona, conform specificatiilor initiale, pe toata perioada validitatii fiecarui card.

Incepand de ieri, ING Bank a majorat usor dobanda la contul curent de la 6,75% la 6,85%, pentru un sold minim de 700 de lei noi, soldul maxim acceptat fiind situat la 500.000 de lei noi. Dobanda se calculeaza zilnic, la soldul aflat in cont la sfarsitul zilei, banii putand fi rulati in decursul aceleiasi zile.

Pe langa gradul de securitate sporit, cardul MasterCard ce poate fi atasat contului curent ofera acces intr-o retea internationala de 19,4 milioane de puncte comerciale de acceptare si 600 mii de ATM-uri si nu are restrictii la rezervari (cazare, inchirieri auto, linii aeriene). Pana acum, BCR era singura banca acceptatoare de carduri cu cip.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO