Bănci și Asigurări

Înjumătăţire a creditelor neperformante în bilanţul BT: de la 10% la 5%

Înjumătăţire a creditelor neperformante în bilanţul...

Autor: Anelis Baciu

16.11.2016, 00:07 1843

Banca Transilvania, a treia cea mai mare instituţie de credit din piaţa locală, a făcut un progres spectaculos în ceea ce priveşte curăţarea portofoliului de credite neperfomante în intervalul ianuarie-septembrie al acestui an, banca ajungând la o rată a NPL-urilor (non-performning loans) de numai 5,55%. Spre comparaţie, la finalul lunii septembrie a anului trecut rata creditelor neperformante din portofoliul Băncii Transilvania ajungea la 9,5%. După această scădere majoră, Banca Transilvania a ajuns la o rată a NPL-urilor la jumătate faţă de media sistemului bancar.

Potrivit informaţiilor transmise, Banca Transilvania a scos în afara bilanţului credite în valoare de 1,7 mld. lei, echivalentul a 380 mil. euro. Acoperirea creditelor neperformante cu provi­zioane aferente şi garanţii ipotecare este de 123%.

Banca Transilvania a obţinut în primele nouă luni ale anului unui profit de 657 milioane de lei (147 mil. euro), dublu faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO