Bănci și Asigurări

Interviu cu Bogdan Olteanu, BNR: România nici nu poate, nici nu vrea să adopte acum moneda euro. Sfat pentru românii cu credite în franci elveţieni

Interviu cu Bogdan Olteanu, BNR: România nici nu poate,...

Autor: Gândul

06.02.2014, 10:58 2181

Bogdan Olteanu, unul dintre cei trei viceguvernatori ai Băncii Naţionale a României (BNR), spune că nu s-a gândit încă dacă va candida pentru un nou mandat în Consiliul de Administraţie al băncii, însă, în ceea ce priveşte funcţia de guvernator, speră ca "lucrurile să fie deja lămurite", referindu-se la faptul că, în situaţia în care va candida, funcţia îi va reveni guvernatorului Mugur Isărescu.

Cât priveşte o opţiune pentru un post guvernamental, Olteanu este rezervat:  ”Nu văd pe cineva care să spună «Mi-aş dori să fiu ministru de Finanţe» decât dacă e foarte necunoscător al lucrurilor".

Mandatul actualului "board" expiră la finele acestui an. În luna octombrie, liderii partidelor politice vor alege alţi nouă membri care să asigure, pentru următorii cinci ani, ţintirea inflaţiei şi politicile cursului de schimb, precum şi stabilitatea sistemului bancar.

Olteanu, la bază jurist, a fost, în 2009, un candidat surpriză la conducerea BNR, venit pe filiera PNL. Dacă la început de mandat, Olteanu a fost rezervat în privinţa intervenţiilor sale publice, cinci ani mai târziu, viceguvernatorul BNR şi-a intrat în rol şi vorbeşte degajat despre evoluţiile economice şi aşteptările băncii, însă păstrând un stil conservator, consacrat de oficialii BNR.

Citiţi mai multe detalii pe www.gandul.info

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO