Bănci și Asigurări

Investitorul Warren Buffett: Dacă o bancă ajunge să aibă nevoie de un bailout guvernamental, CEO-ul ar trebui să piardă şi el bani din averea personală

Investitorul Warren Buffett: Dacă o bancă ajunge să...

Autor: Alex Ciutacu

05.05.2019, 16:50 515

Preşedintele şi CEO-ul Berkshire Hathaway, Warren Buffett, susţine că dacă o bancă se prăbuşeşte şi are nevoie de bailout guvernamental, CEO-ul care a condus-o spre dezastru ar trebui să plătească şi cu averea lui personală, potrivit CNBC.

„Dacă o bancă ajunge în punctul în care are nevoie de asistenţa guvernului, CEO-ul responsabil ar trebui să-şi piardă averea, odată cu soţia lui”, a spus Buffett în cadrul întâlnirii cu investitorii Berkshire.

Bufett atrage atenţia că mereu când se ajunge într-o astfel de situaţie acţionarii ajung să plătească preţul.

Comentariile „Oracolului din Omaha” vin pe fondul scandalului în care este implicată banca americană Wells Fargo, pentru că ar fi creat mai multe conturi false. Berkshire Hathaway este unul dintre cei mai mari acţionari ai Wells Fargo.

Scandalul a erupt în 2016 şi a dus la plecarea CEO-ului de atunci, John Stumpf, şi a altor executivi de top. Acţiunile Wells Fargo suferă încă de atunci, scăzând per total cu 3% - într-o perioadă în care indicele S&P 500 a crescut cu aproape 50%.

„Mi se pare că Wells a făcut câteva greşeli foarte mari. Au remunerat şi au bonificat un tip greşit de comportament. Am văzut asta în multe locuri. Când descoperi o problemă, trebuie să faci ceva în privinţa asta”, spune Buffett.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO