Bănci și Asigurări

Italienii de la Intesa Sanpaolo vin cu 100 mil. euro la capital

Italienii de la Intesa Sanpaolo vin cu 100 mil. euro la capital

Nicola Calabro: Romania reprezinta o prioritate

21.05.2008, 20:24 24

Gigantul italian Intesa Sanpaolo a adus 100 de milioane de euro la capital filialei locale pentru a sustine strategia de dezvoltare organica pana in 2010.
"Romania reprezinta o prioritate pentru dezvoltarea accelerata a Intesa Sanpaolo, iar aceasta majorare de capital este o dovada a angajamentului grupului fata de piata locala", a afirmat Nicola Calabro, directorul general al filialei locale a grupului.
Dupa aceasta operatiune, capitalul Intesa Sanpaolo Romania a crescut de peste trei ori, ajungand la 500 de milioane de lei (echivalentul a 138 de milioane de euro). Calabro a aratat ca Intesa Sanpaolo este prezenta pe 12 piete din regiunea Europei Centrale si de Est, iar in majoritatea cazurilor se afla in topul primilor cinci jucatori.
Filiala locala a Intesa Sanpaolo este insa unul dintre jucatorii de talie mica din sistem.
La sfarsitul primului trimestru, banca avea active de aproape 2,1 miliarde de lei (echivalentul a 560 de milioane de euro), avand astfel o cota de piata de numai 0,8%. In ultimele 12 luni, banca si-a majorat activele cu 90%.
Italienii vor lansa de luna viitoare o ofensiva pe piata de retail, care va fi sustinuta si de extinderea retelei teritoriale.
"Pe langa portofoliul de produse si servicii oferite vom continua sa investim in dezvoltarea retelei, care va ajunge la 90 de unitati la finalul acestui an si cel putin 120 in prima parte din 2009", spune Riccardo Parasporo, chief business officer al Intesa Sanpaolo Romania. In prezent, banca opereaza o retea de 59 de sucursale si agentii. Italienii sunt prezenti pe piata locala din anul 2003, cand grupul Sanpaolo IMI a preluat West Bank.
Desi era unul dintre jucatorii de top din Italia, Sanpaolo a avut o prezenta discreta pe plan local, filiala sa dezvoltandu-se cu precadere in regiunea Transilvaniei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO