Bănci și Asigurări

Marie Albert, Head of Country Risk Coface: Sectorul energetic se confruntă cu cel mai mare risc

Marie Albert, Head of Country Risk Coface: Sectorul...

Autor: Bianca Dorobanţu

18.10.2016, 12:21 128

Brexitul, alături de alte incertitudini continuă să atârne asupra economiei globale. Comerţul mondial slab este din nou în centrul discuţiilor şi nu este aşteptată o revenire, a spus Marie Albert, Head of Country Coface Risk Franţa, în cadrul conferinţei Risc de Ţară Coface 2016.

„Sectorul energetic se confruntă cu cel mai mare risc. Preţurile la petrol nu şi-au revenit în totalitate, iar când vorbim de ţările OPEC nimic nu este garantat, când îşi vor fixa targetul producţiei de petrol, va trebui să-l respectăm.”

Totodată, noile tensiuni geopolitice care apar la nivel mondial ar putea cauza creşterea preţurilor mai mult decât este aşteptat, a mai spus Marie Albert.

„Nu există nicio ţară în recesiune în Europa Centrală,  România este performantă, aveţi consum privat, exporturi, industria de automotive, iar în acest context aveti preţuri mici, inflaţie mică, bune conditii pentru transport de mărfuri”.

În Europa Centrală este vizibilă o îmbunătăţirea la nivel macroeconomic, iar numărul insolvenţelor a scăzut faţă de anul trecut, a mai adăugat ea.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO