Bănci și Asigurări

Ministrul Finanţelor: Misiunea FMI, CE şi BM în România nu va fi amânată, în pofida situaţiei politice interne

Florin Georgescu, ministrul Finanţelor: Misiunea FMI, CE şi BM în România nu va fi amânată, în pofida situaţiei politice interne (Imagine: Razvan Chirita / MediafaxFoto)

Autor: Departamentul Economic

04.07.2012, 15:51 188

Experţii Fondului Monetar Internaţional, Comisiei Europene şi Băncii Mondiale vor veni la Bucureşti pe 24 sau 25 iulie, pentru o nouă evaluare a acordului, la acest moment nefiind prevăzut ca misiunea să fie amânată din cauza situaţiei politice interne, afirmă ministrul Finanţelor, Florin Georgescu.

În şedinţa de miercuri a Guvernului, premierul Victor Ponta le-a cerut miniştrilor să îndeplinească, până la misiunea Fondului Monetar Internaţional, Comisiei Europene şi Băncii Mondiale de la sfârşitul lunii iulie, obiectivele asumate cu aceste organisme, avertizându-i că miniştrii care nu respectă această cerinţă vor fi demişi.

Parlamentul ar putea da, vineri, votul pentru suspendarea din funcţie a preşedintelui Traian Băsescu, după citirea şi dezbaterea documentului, joi, în plenul reunit, referendumul pentru demitere urmând a se organiza în cel mult două săptămâni.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO