Bănci și Asigurări

Minoritarii n-au putut bloca majorarea capitalului Ardaf

10.05.2009, 16:10 12

Tribunalul Bucuresti a respins cererea Clairmont Holdings si Leo Overseas, actionari minoritari ai asiguratorului Ardaf, de a anula o majorare de capital in valoare de 47 mil. lei (12 mil. euro) derulata de companie in toamna anului trecut.

Minoritarii atacasera decizia de majorare a capitalului deoarece aceasta le-ar fi diluat participatiile, dar si pentru ca se asteptau ca noul actionar majoritar al asiguratorului, grupul Generali PPF, sa lanseze o oferta publica de preluare a pachetelor lor, sustin ei. Cele doua off-shore-uri au primit recent sustinerea firmei Nova Trade, un alt actionar minoritar, controlat de omul de afaceri Dan Adamescu, care a actionat ca intervenient. Adamescu este proprietarul Astra Asigurari, unde detine 70% din actiuni.
Generali PPF a anuntat in martie ca intentioneaza sa lanseze o oferta publica pentru preluarea participatiilor actionarilor minoritari, dar inca nu a facut acest lucru.
Ardaf este una dintre cele mai mari companii de asigurari, ocupand la sfarsitul anului trecut locul zece pe piata, cu afaceri de 96 mil. euro, dublu fata de nivelul din 2007. Compania a raportat pentru anul trecut o pierdere de circa 50 mil. euro, de aproape trei ori mai mare decat cea din anul anterior.
Generali PPF mai detine companiile Generali Asigurari si RAI, ocupand locul patru pe piata la nivel de grup.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO