Bănci și Asigurări

MISR Romanian Bank va folosi solutia bancara de la Temenos

16.03.2001, 00:00 120



MISR Romanian Bank a semnat la mijlocul acestei saptamani un contract cu firmele Temenos Eastern Europe si Logimax SA pentru achizitia si implementarea solutiei bancare Temenos Globus la filiala din Bucuresti a bancii, se arata intr-un comunicat al Logimax.

Implementarea solutiei va fi asigurata de Logimax incepand din luna mai 2001, urmand ca acest proces sa se finalizeze pana in luna februarie a anului urmator. MISR Romanian Bank a inceput activitatea in mai 1977 la Cairo (Egipt) ca un joint-venture intre mai multe institutii financiare din Egipt si Romania.

Principalii actionari sunt Banque MISR Egipt cu 33%, BCR - 19%, Banca Agricola - 15%, BRD - 15% si Egyptian Growth Investment cu 5,4%. MISR Romanian Bank are un capital de 50 de milioane de dolari, din care achitat 30 de milioane de dolari. In 1987 banca si-a deschis o sucursala la Bucuresti.

Sucursala din Bucuresti avea la sfarsitul anului 2000 un activ bilantier de 875,7 miliarde de lei si un capital de dotare de 140,29 miliarde de lei.

Compania elvetiana Temenos are ca obiect de activitate dezvoltarea, comercializarea si asigurarea suportului de solutii bancare. Solutia Temenos Globus asigura toate activitatile specifice bancare si este folosita in prezent de peste 270 de clienti in peste 90 de tari.

Printre principalii clienti ai Temenos se numara: American Express Bank sau Banco Santander, se mai arata in comunicat. Firma Logimax este distribuitorul si centrul de implementare si suport al solutiei Temenos Globus in Romania si Republica Moldova.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO