Bănci și Asigurări

Mişu Negriţoiu, ASF: Poliţele Omniasig sunt valabile

Mişu Negriţoiu, preşedintele ASF. Foto Octav Ganea

Mişu Negriţoiu, preşedintele ASF. Foto Octav Ganea

Autor: Andrei Cîrchelan

16.05.2014, 00:07 279

Preşedintele Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF) Mişu Negriţoiu a declarat ieri că poliţele de asigurare Omniasig sunt valabile în continuare.

„Ne-am asigurat că niciunul dintre posesorii acestor poliţe nu va avea de suferit, nu vor fi afectaţi. E vorba de poliţele de asigurări de locuinţă. Numărul e mult mai mic decât cel vehiculat în presă“, a spus Negriţo­iu. Declaraţia vine în contextul în care Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a început urmărirea penală într-un dosar de fals care vizează asigurătorul.

În dosar, autorităţile au făcut miercuri 49 de percheziţii simultane la sedii centrale şi sucursale „ale unei societăţi de asigurare“, situate în Bucureşti şi în toate judeţele din ţară. Procurorii au precizat că poliţele vizate de investigaţie au fost antedatate, ceea ce a permis angajaţilor asigurătorului să evite anumite plăţi obligatorii din punct de vedere legal.

„Poliţele emise de companie sunt sigure şi valide şi Omniasig îşi men­ţine angajamentul de a respecta toate obligaţiile contractuale faţă de clienţi indiferent de rezultatul acestei investigaţii“, au precizat reprezentanţii asigurătorului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO