Bănci și Asigurări

Numărul caselor preluate de bănci după eşecul executării silite va urca la câteva mii - consultanţi

Autor: Ioan Dornescu

18.10.2010, 11:25 36

Câteva sute de proprietăţi, în mare parte rezidenţiale, au ajunsîn posesia instituţiilor finanţatoare, după eşecul procesului devânzare directă în perioada executării silite, iar în viitornumărul locuinţelor preluate de bănci va urca la câteva mii,potrivit Coldwell Banker Affiliates of Romania, citată deMediafaxBusiness.

"Estimăm că băncile vor prelua câteva mii de case şi deapartamente, după ce au intrat deja în posesia a câteva sute.Procesul de vânzare va fi însă unul dificil în lipsa unei strategiiadecvate, care trebuie să includă o promovare amplă", a declarat,într-un comunicat, Valentin Ilie, CEO Coldwell Banker Affiliates ofRomania.

Până să ajungă în proprietatea instituţiei financiarefinanţatoare, un activ imobiliar neperformant trebuie să treacăprin procesul de executare silită şi licitaţie juridică, etapă caredurează minim câteva luni.

Vânzarea activului în cadrul acestei etape este adesea foartedificilă din cauza promovării insuficiente sau a imposibilităţiivizionării proprietăţii, în contextul în care proprietarii se opuncel mai adesea procesului de vânzare prin executare, potrivitcompaniei de consultanţă şi brokeraj imobiliar.

După eşuarea găsirii unui cumpărător în cadrul mai multorlicitaţii successive, activul imobiliar intră în posesiainstituţiei finanţatoare, care va încerca la rândul ei să obţinăvenituri din vânzarea sau din închirierea sa. Citiţi mai multe pewww.mediafax.biz.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO