Bănci și Asigurări

Numărul clienţilor nemulţumiţi ai băncilor, organizaţi în grupuri pe internet a trecut de 12.000

Numărul clienţilor nemulţumiţi ai băncilor organizaţi în grupuri pe internet a trecut de 12.000
20.09.2010, 15:29 15

Numărul clienţilor nemulţumiţi ai băncilor care fac parte dingrupuri pe internet a trecut de 12.000 şi continuă să crească, însăaceştia reprezintă deocamdată doar 0,28% din totalul persoanelorcare au credite, informează Mediafax.

Luni a expirat termenul de 90 de zile până la care băncile aufost obligate să pună în practică OUG 50/2010 privind crediteleacordate populaţiei şi să înştiinţeze clienţii cu privire laalinierea contractelor vechi la noile reglementări. Potrivitinterpretărilor bancherilor, actele adiţionale la contracte mai potfi semnate sau refuzate pe parcursul a încă două săptămâni.

Mii de clienţi s-au hotărât deja să dea în judecată băncile,considerând că acestea încalcă prevederile OUG 50/2010, dar şiunele reglementări mai vechi, şi solicită de exemplu rambursareacomisionului de risc perceput pe perioada desfăşurării creditului,a banilor primiţi de bancă în urma modificării abuzive a dobânzilorsau ca urmare a calculării în mod greşit a dobânzii. Citiţi maimulte pe www.mediafax.ro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO