Bănci și Asigurări

O treime din români economisesc în prezent pentru probleme de sănătate, peste media europeană

O treime din români economisesc în prezent pentru...

Autor: Razvan Voican

18.02.2014, 19:51 163

Sănătatea reprezintă o motivaţie puternică pentru economisire, o treime din români menţionând că economisesc în acest moment pentru probleme care ţin de această arie, iar mai mult de jumătate arătând o intenţie puternică de a economisi pentru a avea o plasă de siguranţă în care s-ar confrunta cu îmbolnăviri, potrivit unui studiu internaţional realizat de compania Nielsen.

La nivel european 24% din repondenţi spun că economisesc în prezent pentru probleme legate de sănătate. În acelaşi timp, aproape 30% din români spun că economisesc în prezent pentru viitorul copiilor.

Potrivit studiului, 15% din cei intervievaţi consideră că modul în care îşi planifică resursele în prezent va fi suficient pentru a-şi îndeplini obiectivele pentru viitor, faţă de o medie de 28% la nivel internaţional.

Majoritatea repondenţilor spun că plănuiesc, monitorizează şi îşi calibrează modalităţile de economisire pentru a-şi putea împlini planurile.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 19.02.2014

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO