Bănci și Asigurări

Partea din asigurări i-a adus lui Ion Ţiriac 5 milioane de euro în ultimii doi ani

2015 a fost pentru omul de afaceri Ion Ţiriac anul unor vânzări importante de acţiuni

2015 a fost pentru omul de afaceri Ion Ţiriac anul unor vânzări importante de acţiuni

Autor: Anelis Baciu

05.01.2016, 00:06 217
Allianz-Ţiriac a rămas singura asociere cu un grup mare din Europa după ieşirile de la UniCredit şi Metro.
 
Omul de afaceri Ion Ţiriac a încasat în ultimii doi ani 23 milioane de lei (5 mil. euro) din dividendele distribuite de compania de asigurări Allianz-Ţiriac, la care deţine o participaţie de 44,5%.
 
Allianz-Ţiriac este singura companie pe care omul de afaceri o mai deţine în parteneriat cu un grup străin după ce în decembrie anul trecut a decis să iasă din businessul Metro Cash & Carry, iar la jumătatea lui 2015 şi-a lichidat şi partici­paţia la UniCredit Bank.
 
Businessul cu asigurări i-a adus lui Ţiriac dividende de 15 milioane de lei (3 mil. euro) anul trecut, bani generaţi de profitul Allianz din 2014. Câştigul încasat anul trecut de omul de afaceri a fost mai mare cu peste 80% decât cel obţinut anul anterior.
 
În total Allianz-Ţiriac a distribuit anul trecut dividende de 33 milioane de lei din profitul net de 55 milioane de lei obţinut în 2014. Din câştigul net pe 2013 asigurătorul a distribuit acţionarilor 18 mil. lei, din care 8 mil. lei au mers la Ion Ţiriac.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO