Bănci și Asigurări

ProCredit a luat 11 mil. euro de la BERD pentru finanţarea afacerilor micro

Autor: Ciprian Valentin Botea

07.02.2012, 00:00 153

ProCredit Bank, un jucător de talie mică specializat pe nişa afacerilor micro şi a producătorilor agricoli, a primit un împrumut sindicalizat de 11,4 mil. euro de la Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) pentru finanţarea întreprinderilor mici şi mijlocii.

Facilitatea include un împrumut în valoare de 8,4 mil. euro, din care 5 mil. euro reprezintă finanţarea acordată de BERD, iar restul sunt bani de la Fondul de Cooperare Internaţională şi Dezvoltare din Taiwan. Restul banilor au fost strânşi de la două fonduri de investiţii ale responsAbility SICAV.

"ProCredit Bank va folosi imprumutul pentru creditarea întreprinzătorilor locali din toată ţara care lucrează în producţie, servicii, comerţ sau agricultură. Proiectul va sprijini dezvoltarea portofoliului de credite al băncii, ajutând instituţia să depăşească impactul provocărilor economice actuale", au declarat reprezentanţii băncii. Banca administra la sfârşitul lunii septembrie 2011 active de 1,1 miliarde de lei (250 mil. euro).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO